Liliana Marilena Ștefănescu

Hello, hello, dragi cititori! Eu sunt Lily Marlenne, elevă a Liceului Teoretic “Alexandru Vlahuță” din București. Ca parte a colectivului clasei XI B, profilul filologie-intensiv engleză, am găsit prima treaptă stabilă în drumul meu prin viață.

Împătimită cititoare, admiratoare a poveștilor scrise de strămoșii omenirii și aspirantă la statutul de poliglot, filologia a fost dintotdeauna alegerea evidentă pentru continuarea studiilor. Ce voi face în viitor, habar nu am încă, dar știu că ziua în care nimic nu-mi va mai putea zdruncina decizia e aproape.

Sunt pasionată de lumea artistică. Scris, actorie, muzică, tot pachetul. De mâzgălit, o fac de când eram mică. Actoria a fost prima mea dragoste, încă de pe vremea serbărilor de la grădiniță. Iar muzica e combustibilul meu primar, fără care n-aș putea nici să deschid ochii dimineața. Cânt eu, sau e vreun playlist în redare, important e să am fundal muzical…

Sunt o fire ambițioasă, curioasă și creativă. Foarte încăpățânată și plină de opinii. Pe scurt, un om cam dificil. Poate că la început par ușor arogantă, dar vă asigur, sunt o dulceață de fată în restul timpului. Promit că nu mușc! Nu îmi e teamă de responsabilități, nu mă deranjează să mă aflu în poziții de conducere și ador să-i ajut pe cei din jurul meu, chiar și atunci când ei nu mai au încredere în sine. Îmi place să fac parte din procesul de dezvoltare al cuiva și cred cu sinceritate în sintagma: “Iubește-te și vei fi iubit. Ajută-te și vei fi ajutat.” .

De unde până unde sunt interesată de jurnalism și publicistică? S-ar putea spune că e în ADN. Datorită tatălui meu, fost jurnalist, am descoperit farmecul incandescent al exprimării trăirilor interioare prin intermediul scrisului. Încă de mică, îmi foloseam imaginația pentru a-mi condimenta realitatea. Iar când am învățat să scriu, m-am simțit de parcă am descoperit un izvor nesecat de universuri alternative.

În cadrul redacției mă voi ocupa de zona de creative writing. Concret? Sunt responsabilă pentru doza voastră de lectură. Îmi voi lăsa creativitatea liberă și voi scrie ceea ce simt, ceea ce mă inspiră la momentul dat. Fie poezie sau proză, sper ca ideile mele să vă fie pe plac și, de ce nu, să vă inspire să vă îndepliniți visurile. La început, a da glas sufletului e ca și cum te-ai dezbrăca la metrou, la ora de vârf, dar credeți-mă, o să adorați ce vine după. Nu vă fie frică de talentele voastre, folosiți-le și vă veți găsi libertatea mult dorită! Creativitatea este darul cel mai de preț al omului, iar înlănțuirea ei este o crimă ce vă va chinui îndelung…

Sunt deosebit de mândră să fac parte din Redacția VLH! Este genul de proiect extrașcolar pe care mi l-am dorit încă de mică în “agenda” mea. Le mulțumesc din suflet colegilor care fac posibilă activitatea redacției și sper că scriitura mea nu va dezamăgi.

Pixurile sus, dragilor! E timpul să pătrundem pe tărâmul gândurilor neștiute, unde orice ne-am imaginat vreodată prinde viață…