De ce prinde trap-ul românesc?

Cultura trap a început în România cu Satra B.E.N.Z., trupă formată din Killa Fonic, Super Ed, Nosfe, Keed si Lu-K Beats. Trap-ul romanesc si-a luat cel mai mare boom in 2019 cand faimosul duo Ian & Azteca (Ocult Records) au scos “Bag un Blunt”. In amandoua boom-urile fanii au devenit obesdati de energia de pe piese. 

  De-a lungul timpului lucrurile s-au schimbat, Ocult s-au despartit iar Satra B.E.N.Z. a sustinut un concert urmand ca la cateva ore distanta sa piarda un membru. Obsesia asta nu a dispărut de trei ani încoace, ba a și crescut. De ce? Poate pentru ca trapperi își iubesc fanii, poate pentru ca este ceva nou pe piața, persoane tinere în  drumul spre succes, sau poate pentru ca se cântă despre viața grea dusă pe străzi. Oricare ar fi motivul am decis sa intreb mai mulți elevi:

De ce crezi ca prinde trap-ul românesc?
“Mumble rap-ul prinde, linia melodica e catchy, versurile se memoreaza si se canta ușor deși nu le înțeleg toti”
“Chestile astea cu narcoticele și golaneala au fost promovate mereu in alte tari, de când au apărut la noi a lovit publicul tinta, adolescenții obsedați de golaneala și petreceri. Versurile par fără sens la prima vedere dar dacă asculți de mai multe ori sunt destul de istețe”
          “Versuri relatable, Ian power”
        “E modul prin care ne exprimam patriotismul, nu suntem mandrii de prea multe lucruri care se intampla în țara asta dar de artiști suntem”
         “Băieții își imaginează ca sunt la fel de duri si importanți ca trapperi, vor ce nu pot avea.”
         “Versurile cu dublu sens din piesele lui Oscar”
    “Lumea vrea sa auda despre chestii pe care nu le au adică, bani și femei” 
 “Reclama care se face în jurul trapp-ului și in jurul artiștilor” 
    “Se pune munca in muzica trap, nu este neapărat de calitate dar lumea urmareste trend-ul.”

  Am stabilit de ce asculta lumea trap, implicit urmează întrebarea: “Care este cel mai ascultat artist”. Spotify a avut răspunsul, cei care domina industria sunt Ian cu 370 de mii de ascultatori pe luna și Oscar cu 274 de mii de ascultatori pe luna. 
   Trend sau nu, numărul de persoane care asculta trap creste pe zi ce trece. Lumea se bucura de el și ne aduce impreuna, fie ca esti la un concert și tipi versurile cu toata lumea, fie ca esti la un party cu doi trei prieteni si va rupeti pe Nefiu.