Mötley Crüe -42 de ani de glam metal-

Trupa Mötley Crüe a fost formata pe 17 ianuarie 1981, când basistul Nikki Sixx a părăsit trupa din London și a început să repete cu toboșarul Tommy Lee și vocalistul/chitaristul Greg Leon. Lee a lucrat anterior cu Leon într-o trupă numită Suite 19 și trio-ul a exersat împreună de ceva timp; Leon a decis în cele din urmă să nu continue cu ei. Sixx și Lee au început apoi o căutare de noi membri și în scurt timp i-au întâlnit pe chitariștii Robin Moore (Jeff Gill) și Bob Deal, mai cunoscut sub numele de Mick Mars, după ce au răspuns la o reclamă pe care el a plasat-o în The Recycler pe care scria: “Loud, rude and aggressive guitar player available” . Mars a audiat pentru Sixx, Moore și Lee și a fost ulterior angajat în timp ce Moore a fost concediat la aceeași sesiune, conform biografiei trupei The Dirt. Deși a fost audiat un vocalist principal pe nume O’Dean, Lee îl cunoștea pe Vince Neil din zilele lor de liceu la Charter Oak High School din Covina, California, și cei doi cântaseră în trupe diferite pe circuit bandă garaj. După ce l-a văzut cântând cu trupa Rock Candy la Starwood din Hollywood, California, Mars i-a sugerat ca Neil să se alăture trupei. La început, Neil a refuzat oferta, dar pe măsură ce ceilalți membri ai Rock Candy s-au implicat în proiecte externe, Neil a devenit nerăbdător să încerce altceva. întrebă Lee din nou; Neil a fost angajat pe 1 aprilie 1981, iar trupa a susținut primul său concert la clubul de noapte Starwood pe 24 aprilie.

Cover-ul

Membrii Mötley Crüe au fost adesea remarcați pentru stilul lor de viață hedonist și personalitățile androgine pe care le-au menținut. Ca urmare a originilor hard rock și heavy metal de pe primele două albume ale trupei, Too Fast for Love (1981) și Shout at the Devil (1983), lansarea celui de-al treilea album Theater of Pain (1985) i-a văzut pe Mötley Crüe alăturându-se primului val. din metal glam. Trupa a fost, de asemenea, cunoscută pentru spectacolele lor live elaborate, care includ chitare cu aruncătoare de flăcări, seturi de tobe tip roller coaster și utilizarea intensă a pirotehnicii (focuri de artificii) (inclusiv aprinderea Sixx pe foc). Ultimul album de studio al lui Mötley Crüe, Saints of Los Angeles, a fost lansat pe 24 iunie 2008. Ceea ce era planificat să fie ultimul spectacol al trupei a avut loc în noaptea de Revelion, 31 decembrie 2015.

În septembrie 2022, Neil a anunțat într-un interviu acordat Las Vegas Review-Journal că trupa se va întoarce într-un world tour în 2023. În același interviu, el a exclus și posibilitatea de a mai avea albume de studio, declarând că acestia sunt „strict o trupă în turneu”.

De la S la D: Nikki Sixx, Vince Neil, Mick Mars si Tommy Lee pe coperta albumului ,,Shout at the Devil”

Pe 26 octombrie 2022, Mick Mars s-a retras ca membru în turneu al trupei din cauza unor probleme de sănătate în curs, potrivit unei declarații publicate de publicistul lui Mars. A doua zi, trupa a confirmat că John 5 va lua locul lui Mars ca noul chitarist în turneu.

Mötley Crüe in 2023
De la S la D: Tommy Lee, John 5, Vince Neil, Nikki Sixx