Bubble Tea-ul Bucureștiului

 Începând cu primăvara anului acesta, s-au deschis numeroase cafenele care servesc, în special, Bubble Tea, atât în stimata capitală București, cât și în afară.

“Bubble tea” sau “boba” (ceai cu bule) este o băutură ce a apărut în Taiwan la începutul anilor 1980. Migranții taiwanezi l-au adus în Statele Unite în anii 1990, inițial în California, prin regiuni precum județul Los Angeles, dar s-a răspândit, de asemenea, în alte țări unde există o populație mare din Asia de Est. Bubble tea constă cel mai frecvent din ceai însoțit de bile de tapioca („boba” sau „perle”), dar poate fi făcut și cu alte toppinguri, cum ar fi jeleu, aloe vera sau fasole roșie. Are multe soiuri și arome, dar cele mai populare două soiuri sunt ceaiul cu lapte perle negre și ceaiul cu lapte perle verzi. În primăvara anului 2022 am mers în numeroase cafenele specializate în servirea acestui tip de ceai. În acest articol vrem să vă împărtășim experiența noastră asupra acestor locuri nou deschise. Zona cea mai cunoscută , în care se afla 3 astfel de locuri, este Piata Romană: Yummy Bubble Tea & Coffee, Boba Chaya si Zebra Cat. De asemenea, la Gara de Nord se găsește “Bubble T”. Magazine mai mici se află și în mall-uri (Afi, Megamall, Parklake), iar în curând și în Mall Veranda. Prima locație pe care am vizitat-o a fost Zebra Cat, de unde ne-am luat Cold Brew de marimea L. În ciuda faptului ca este un magazin frecventat de mulți tineri, serviciul este rapid. Bautura are un design foarte atrăgător, iar perlele de tapioca sunt dulci, având o savoare mult mai aparte.

A doua locație a fost Boba Chaya, ce se afla fix lângă Zebra Cat. Aici meniul este mai limitat, însă, spre deosebire de Zebra, are un spațiu interior amenajat și o atmosfera plăcută. Am primit un card de loialitate, unde după 5 băuturi cumparate, a 6-a este gratuită.

Nu în ultimul rând, am degustat și băuturile făcute la Yummy Bubble Tea & Coffee. De aici ne-am cumpărat “Passion Fruit” cu o cantitate mare de 500ml. Gustul răcoritor este perfect pentru sezonul cald.

Ca să concluzionăm, mai avem și o listă, începând cu cea mai plăcută cafenea, pâna la cea mai basic (în opinia noastra subiectivă).

1. Zebra Cat

2. Yummy Bubble Tea & Coffee

3. Bubble T

4. Boba Chaya

5. Bubble Tea din mall-uri

– Articol scris de Daria Coman și Clara Ghebrea