Un an de creatie

Acum un an, pe data de 8 aprilie 2021, a luat naștere Revista VLH. În decursul acestui an, cititorii noștri au avut privilegiul de a ne cunoaște prin multitudinea de articole scrise, însă nu mulți știu începuturile Redacției VLH.


În luna februarie a anului 2021, trei elevi din clasa a XI-a au avut o discuție în timpul orei de TIC despre impactul pe care liceul îl are asupra lor. Fiind clasa a XI-a, au realizat că ar vrea ca ei, la rândul lor, să aibă un impact asupra mediului în care s-au format în ultimii trei ani. Căutând alternative și posibilități, au ajuns la concluzia că cea mai eficientă modalitate prin care ar reuși ce și-au propus este prin scris și creație. Au început să vorbească despre ideea lor cu elevi de la diferite clase și au fost plăcut surprinși să afle că nu sunt singurii care își doresc acest lucru.


Inițial, a fost ideea unei broșuri care să prezinte modul în care liceul nostru este total diferit față de celelalte licee din București. Mai apoi, realizând că ideile lor depășesc limitele unei simple broșuri, au luat decizia de a începe propria lor revistă. Așa s-a născut Revista VLH, un etalon al creativității.


La început am fost o adunătură de 15 elevi, fiecare cu o perspectivă diferită și cu pasiuni diferite, mai puțin una, plăcerea de a scrie.

Prima provocare a fost conturarea primei ediții a revistei, aveam cu toții tendința de a ne supra analiza articolele. Aveam mari emoții și voiam ca lumea să fie la fel de încântată de proiectul nostru așa cum eram și noi. Încă din prima ediție a Revistei VLH am fost plăcut surprinși de valul de susținere primit, atât din partea elevilor cât și din partea profesorilor, susținere pe care o simțim și pentru care suntem recunoscători și acum


Ușor, ușor, edițiile noastre au devenit un punct pe ordinea de zi și am reușit să scăpam de emoții. Redacția VLH s-a transformat pas cu pas într-o mică „familie” în care ne-am oferit susținere necondiționată, având oportunitatea de a ne dezvolta prin intermediul ei.


Cu timpul am reușit să ne mărim „familia”, primind oameni noi în redacție și ajungând să colaborăm chiar și cu alte reviste.


Când ne gândim la începuturile acestui proiect, ne gândim inevitabil la cei care au fondat Revista VLH, unul dintre aceștia fiind Maria Ciurescu. Aceasta a fost Redactor-Șef pe tot parcursul acestui an și, fiind întrebată de începuturile și de provocările frumosului nostru proiect, ea a declarat următoarele:


“ Revista VLH a fost încă din primele momente un proiect de suflet pentru mine și sunt mândră atât de conceptul Revistei VLH, cât și de echipa minunată din spatele acestuia. Sunt convinsa că este doar începutul unui proiect cu un mare impact atât asupra elevilor, cât și asupra profesorilor. Punerea bazelor a fost, într-adevăr, un proces complex, însă văzând cât de frumos am reușit să conturam acest proiect, pot spune că toate sacrificiile au meritat.


Am fost Redactor-Șef în cadrul acestei reviste timp de un an, iar în decursul acestei perioade am avut oportunitatea de a vedea maniera în care ideea noastră a prins contur și am putut asista la constanta evoluție a acestui proiect.


În decursul acestui an, susținerea primită a fost confirmarea că povestea noastră este spusa frumos și că scopul nostru, respectiv acela de a avea un impact asupra liceului nostru, capătă sens într-o maniera inedită.


Mă bucur că am putut contribui la conturarea și dezvoltarea Revistei, și, deși voi absolvi în curând, voi fi în continuare alături de cei ce vor dezvolta această poveste frumoasă.”


Fiind, la rândul meu, unul dintre cei ce au fost aici încă de la începuturile Revistei, sunt recunoscător pentru felul în care ne-am dezvoltat în ultimul an și sunt entuziasmat pentru ceea ce urmează. Sunt convins că vom avea multe oportunități de dezvoltare și abia aștept să văd ce va urma.


La mulți ani, Revista VLH!