Colleen Hoover

Cărțile sunt mediul prin care te detașezi de lume? Îți place să citești romane de ficțiune și de dragoste?

    Colleen Hoover este autoarea a numeroase romane pentru tineri, dintre care nu mai puțin de zece figurează pe listele de bestsellers New York Times.

Ea a lucrat în diverse posturi de asistență socială și de predare până la începutul carierei de scriitor. Și-a început activitatea  cu romanul Slammed, fără intenția de a fi publicat. Ea a fost inspirată de versul “decide what to be and go be it“, dintr-un cântec de-al fraților Avett, “Head Full of Doubt/Road Full of Promise.” Atât romanul Slammed, cât și continuarea acestuia, Point of Retreat, au ajuns pe locul 8, respectiv locul 18, pe lista celor mai vândute New York Times ale acelui an.     Aceasta și-a continuat cariera cu lansarea seriei de romane Hopeless: o serie superbă, emoționantă și înduioșătoare despre fiorii primei iubiri, despre suferință și iertare, înfruntarea adevărului, alungarea demonilor trecutului cu puterea pe care numai dragostea ți-o poate da. Cartea Hopeless fiind auto publicată în anul 2012 a devenit numărul 1 în lista celor mai vândute New York Times, păstrându-și poziția timp de trei săptămâni.

  Colleen Hoover a publicat multe cărți care au captat atenția cititorilor și au ajuns în top 10 cele mai vândute New York Times, precum: Ugly Love, November 9, Verity, Confess, Regretting you. Cu toate acestea, It Ends with us, publicată în 2016, a debutat în 2022 pe locul 1 în lista celor mai bine vândute cărți din America. Autoarea a spus despre această carte că a fost “the hardest book I’ve ever written”, fiind bazată pe relația dintre mama și tatăl ei. Acest roman profund și îndrăzneț oferă o poveste sfâșietoare  care deschide noi terenuri interesante pentru scriitoare, combinând o poveste de dragoste captivantă cu abuzul.

În 2021 scriitoarea a experimentat o creștere rapidă a popularității prin intermediul platformelor de social media.