Povestea lui Frank Herbert
Frank Patrik Herbert a fost unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți scriitori de science-fiction din lume. Artistul american este cunoscut drept autorul celei mai vândute serii de romane futuriste, Dune. Acțiunea romanului este plasată în viitorul îndepărtat al omenirii și tratează teme majore, precum: supraviețuirea rasei umane, revoluția, involuția, evoluția, ecologia, intersectându-se, adesea, cu alte teme general-umane, precum sunt filozofia, gândirea, religia, politica și puterea.

Frank Herbert s-a născut pe 8 octombrie 1920, în Tacoma, Washington. Până în 1972, când a devenit un scriitor cu normă întreagă, acesta avea o varietate de locuri de muncă. După absolvirea liceului, în 1939, a mințit în privința vârstei pentru a primi prima slujbă, la ziarul Glendale Star. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a servit timp de șase luni, ca fotograf, pe nava Seabees, până când a fost lăsat la vatră din motive medicale. După război, a intrat la Universitatea din Washington, unde a întâlnit-o pe Beverly Ann Stuart, viitoarea soție, la un cerc de scriere creativă, în 1946. Acesta nu a absolvit colegiul din cauza faptului că a vrut să învețe doar ceea ce îl interesa și nu a participat la cursurile obligatorii, urmând ca, timp de un deceniu, să fie scriitor și editor la revista California Living a ziarului San Francisco Examiner.
Cariera sa de romancier a început cu publicarea cărții The Dragon in the Sea, în 1955, carte în care a folosit mediul unui submarin din secolul al XXI-lea pentru a explora judecata sănătoasă și nebunia. Cartea a prezis conflicte globale pe tema producerii și a consumului de petrol, având succes la critică, dar nu și în rândurile cititorilor. Patru ani mai târziu, începe documentarea pentru Dune, Herbert declarând într-un interviu că originile romanului se regăsesc în munca desfășurată pentru scrierea unui articol pe tema dunelor de nisip. Articolul, intitulat Au oprit nisipurile care se deplasau, nu a fost scris niciodată, dar a servit ca sămânță pentru ideea care a dus la Dune. Înainte de a fi lansat, romanul a fost respins de 20 de edituri, însă, odată apărut pe piață, a devenit rapid un succes. Astfel, câștigă premiul Nebula, în 1965, Pentru cel mai bun roman. Herbert continuă saga Dune, fiindu-i apreciate și alte cărți, precum: Experimentul Dosadi, Ciuma Albă, Pandora. Incidentul Iisus.

Viața autorului ia o întorsătură neașteptată în 1984, când soția sa moare în urma unei operații de cancer. În postfața cărții din 1985, ce a fost numită Canonicatul Dunei, Frank Herbert a scris un panegiric emoționant la adresa soției sale. Tot în acel an, se căsătorește cu Theresa Shackleford. La vârsta de 65 de ani, pe 11 februarie 1986, Frank Patrik Herbert moare în Madison, Wisconsin, din cauza cancerului de pancreas.