Cine a fost Napoleon Bonaparte?

Foarte mulți știu că Napoleon 1 a fost un lider politic și militar care a reușit să facă din Franța un adevărat imperiu, cucerind o mare parte din Europa. Dar, oare cât de cunsocut este faptul că acesta a fost și un scriitor sau că Beethoven i-a fost admirator? 

Vă invit deci într-o scurtă călătorie în timp, pentru a vă arăta câteva lucruri mai puțin știute despre Napoleon Bonaparte. 

Napoleon este autorul unui roman de dragoste 

„Clisson et  Eugénie” conturează povestea de dragoste dintre un ofițer și femeia visurilor sale. Cei doi se căsătoresc, însă ofițerul este obligat să meargă pe front, iar soția lui îl înșală cu un prieten. 

Cartea a fost publicată complet după moartea împăratului și poate fi găsită și astăzi în magazine. 

Beethoven a fost un mare admirator al împăratului 

Când Napoleon a preluat puterea în Franța, acesta s-a bucurat de o simpatie atât de mare din partea lui Beethoven, încât compozitorul dorea să îi dedice Simfonia nr.3, simfonie care ar fi urmat să poarte numele „Bonaparte”. 

Însă în 1804, când acesta s-a autoproclamat „Împăratul francezilor”, Beethoven a fost foarte dezgustat de gestul lui, numindu-și creația doar „Simfonia nr.3”. 

A fost Napoleon scund? 

Împăratul măsura 1.68 metri. Chiar dacă acesta a fost scund raportat la standardele lumii contemporane, pentru perioada în care a trăit el, Napoleon a avut o înălțime cât se poate de normală, foarte puține persoane măsurând pe atunci mai mult de 1.70 metri. 

De ce își ținea mâinile în buzunar sau în haina? 

De cele mai multe ori, când ne gândim la Napoleon Bonaparte, ne apare în minte celebra sa ipostază, cu o mână în haină. 

El stătea așa foarte des, fiind foarte vanitos în privința mâinilor sale, dorind să-și țină mâinile calde și în siguranță.