5 filme și seriale de văzut când simți că ai o “criză adolescentină”

“Criza” acestui titlu nu trebuie luată ad litteram, ci este o ironie la felul în care este văzută perioada adolescenței. Într-adevăr, adolescența este un episod furtunos în filmul vieții noastre. Perioadă în care încercăm, cu chiu cu vai, să ne găsim pe noi înșine și să ne formăm ca viitori adulți. Fie că ne simțim revoluționari sau că ne credem prea importanți, toți aspirăm spre același lucru care rezoneaza. Așa că fără să o mai lungesc, pentru zilele în care simțiți  că vă  paște o criză adolescentină, m-am gândit să vă ajut cu o listă de 5 filme si seriale pentru orice stare de spirit ați avea.  

“Skins”  

  Dacă nu ai văzut deja “Skins”, ei bine, este unul din puținele seriale realiste, cu și despre adolescenți, care prezintă ce se petrece in lumea lor. A apărut în Anglia, pe la mijlocul anilor 2000, totuși, este relevant si după aproape 15 ani de la apariția sa. Plin de personaje diverse în care oricine se poate regăsi. “Skins” pune în lumină lucrurile cu care ne confruntăm la ordinea zilei, începând cu probleme mentale și până la grupurile de prieteni pe care îi considerăm famile. Deși anumite scene par exagerate, tot este un serial care merită văzut. Pentru că uneori nu conștientizăm felul în care trăim, iar acesta ne oferă posibilitatea de a fi în poziția de spectatori.   

  

“J’ai tué ma mère” 

  Un film emoționant despre o relație mamă-fiu, unde deși personajele țin una la cealaltă, nu pare că se vor înțelege prea curând. O semi-autobiografie a lui Xavier Dolan, filmul îl prezintă pe Hubert —jucat chiar de Xavier Dolan— un tânăr homosexual, care are o relație dificilă cu mama sa. Cadrele ilustrează percepția lui Hubert despre mama lui, caracterizând-o drept o ființa cu prost gust și isterică. De-a lungul filmului îi putem vedea cum  își testează reciproc limitele, ajungându-se la decizii lipsite de rațiune.  

  

“The midnight gospel”  

  Dacă te atrag subiectele abstracte și nu știi la ce să te uiți noaptea când nu poți să adormi, “The midnight gospel” o să te salveze de privitul în gol la tavan. Dacă ești ascultător de podcasturi, atunci această animație intergalactică te va atrage în universul ei. Îl are ca protagonist pe Clancy, dublat de Duncan Trussell, o ființă visătoare. Clancy călătorește cu ajutorul unui simulator prin univers, dezbătând subiecte diverse cu oameni din alte lumi. Una dintre entitățile cu care ajunge să vorbească în călătoriile sale este chiar moartea, reușind să primească mai multe informații pe acest subiect direct de la sursă.  

  

“Fallen angels’’ 

Pentru filme moody și puternic bazate pe estetică vă încurajez să vă uitați la filmele lui Kar-Wai Wong. Deși este un film cu o proveniența deosebită, din Hong Kong, “Fallen angels” lasă publicul uimit prin felul în care transmite emoții. O eternă nostalgie plutește pe toată durata filmului, exprimată nu verbal sau prin acțiuni, ci vizual. Sentimentele reprimate și speranța la noi începuturi sunt unele din substraturile lungmetrajului, învelite în crime și infractori.  

  

“RuPaul’s drag race”  

  

Uneori tot ce vrem este să ne relaxăm, să uităm de tot și doar să ne bucurăm de o seară petrecută pe canapea. Și ce alt show este mai bun pentru ați lua gandul de la realitate, decât “RuPaul’s drag race”. Îți va reda cheful de viață și te va lua prin surpindere de fiecare dată cu probele nebune și costumele viu colorate. Cu mult sclipici si jurizări fără perdea, acest show te va face să poți sa vezi lumea in culorile curcubeului, chiar și după o zi lunga de liceu.  

Articol scris de Ada Ștefanescu