Un interviu cu Lavinia Mihăilescu

Azi o să facem cunoștință cu Lavinia Mihăilescu, manager de imagine, a casei de modă Nissa. Am avut șansa de a~i adresa o serie de întrebări, în cadrul Revistei VLH , pentru a afla mai multe lucruri despre modă și cum a resuit Lavinia să aibă o carieră de succes.
1. Cum ți-ai început drumul în această industrie ? Cine/Ce te-a inspirat?
Am fost pasionată de modă încă din adolescență , iar mutarea mea din Arad la Bucureșți a venit cu oportunitatea de a descoperi această lume. După ce m-am angajat la Nissa am început să călătoresc în orașele mari ale modei , unde am descoperit magazinele Chanel și Dior care m-au inspirat. Am fost autodidact/ am început să studiez toate brandurile, de la amenajarea magazinelor, vitrine, merchandising produse până la campaniile de colecții.
2. Cum ți-ai descrie stilul ? Cum arată ținuta ideală în viziunea ta ?
Stilul meu este mai nonconformist, rebel cu accente de rock.
Ținuta ideală în viziunea mea trebuie adaptată contextului social în care ne aflăm și nu mă refer la statut, ci la ocazie. Ținuta trebuie să ne pună în valoare feminitatea și personalitatea.
3. Iei în considerare trendurile sau te focusezi pe nevoile celor care poartă hainele ?
Dacă vorbim de consilierea clientelor mă axez în primul rând pe nevoile lor și apoi pe trenduri . Atunci când alcătuiesc ținute pentru vitrine sau campanii de colecții evidențiez în primul rând tendițele.
4. În opinia ta , ce este diferit la Nissa față de alte magazine vestimentare care funcționează la același nivel că și voi?
Nissa se diferențiază în piață prin varietate și calitate, iar fiecare ținută spune o poveste despre elegantă și feminitate.
5. Care a fost cea mai surprinzătoare experiență a ta de când lucrezi la Nissa ?
Cea mai surprinzătoare experiență a mea a fost când am deschis magazin în Miami și am început să lucrez cu femei latino~americane care aveau un stil și o conformație a corpului total diferite de ce văzusem eu până atunci. Cea mai mare provocare a fost să adaptez hainele Nissa la nevoile și preferințele lor.
6. Ce piese vestimentare sunt must-have pentru un adolescent? Ce preferi haut-couture sau preț-a-porter ?
Adolescenții își exprimă foarte puternic personalitatea prin vestimentație. Își doresc să aibă o tuşă personală şi să dea viaţă fiecărei haine pe care o poartă. Denimul, fâşul, tricoturile, sacourile largi, cardiganele și hanoracele over-size, crop~topurile, fustele scurte plisate, rochiile scurte, cămăşile cu imprimeuri clasice sau blugii evazaţi sunt câteva dintre piesele de bază din garderoba tinerilor de azi.
Consider că denimul este nelipsit sau cel puţin ar trebui să nu lipsească din dulapul oricărui adolescent şi nu numai, fiind un produs care poate fi încadrat uşor în orice tip de ţinută.
Haute-Couture sau Pret-a-porter?
Hmm! Sunt două concepte diferite și simt nevoia să le dezvolt puțin.
Haute-Couture este pentru evenimente de gala, excentricitate și parade de modă. Nu se regăsește în ținutele de zi oricât de scumpe ar fi piesele respective. În haute couture designerul își arată talentul într-ale exagerării. Sunt articole custom-made, exclusiviste și greu accesibile pentru marea majoritate.
Pret-a-porter exact cum îi spune numele este moda ,,gata de purtat”. Deși nu este neapărat produs în masă, este disponibil pentru o mare varietate de clienți. Deși diferă în funcție de preț și calitate, caracteristica generală este aceea că aceste colecții sunt proiectate în limita măsurilor standardizate. Aceste piese nu sunt menite să se potrivească perfect sau să necesite un croitor. Pur și simplu se potrivesc majorității oamenilor destul de bine.
Ce prefer eu? Sunt o persoană obișnuită, cu o puternică orientare către modă ce iubește arta și spectacolul de pe marile podiumuri ale lumii. Aspir ca orice femeie să îmbrace măcar o dată o piesă haut-couture la un eveniment exclusivist. Că să-ți răspund mai direct, prefer pret-a-porter, visând la haute-couture. 😊
În final, vreau să îți mulțumesc că ai acceptat acest interviu și că ai sfătuit nouă generație cum să fie ,,la modă”.