Liceul Vlahuță: Locurile noastre preferate

  Am întrebat 100 de români… Nu, glumesc. Am întrebat în jur de 30 de elevi actuali și foști elevi ai Liceului Teoretic Alexandru Vlahuță despre locul lor absolut preferat din tot liceul. Care este cel mai popular loc de stat și petrecut timpul pentru elevi? Unele răspunsuri sunt amuzante, iar altele un pic… triste. Oare există o istorie amuzantă  în spatele unora dintre aceste locuri? Haideți să aflăm! 

Cel mai popular răspuns a fost… pervazul de pe holul de la primul etaj din corpul nou, unde sunt situate toate clasele a 10-a, dar și câteva clase un pic mai mici. 

 • „Pervazul din capătul holului de la etajul 1, corpul nou, pentru că în fiecare pauză se strâng copii de la toate clasele și stăm și facem de toate.”  
 • „Pot spune că locul meu preferat este pervazul de la geam. Pe lângă faptul că vedem toți profesorii, stăm împreună ca și colectiv, discutând despre orice lucru posibil.” 
 • „Probabil pervazul de lângă 10C pentru că acolo am întâlnit majoritatea oamenilor din liceu și am făcut cunoștință cu ei și ne strângem în pauze să ne plângem de teste, teme sau orice și ne distrăm.” 
 • „Pervazul din capătul holului. Am extrem de multe amintiri cu prietenii acolo.” 

   

  Al doilea cel mai popular răspuns a fost… băile. Nu un lucru foarte șocant, băile liceului sunt un loc foarte des vizitat de elevi în pauze pentru diverse lucruri precum a face poze și a bârfi. Mulți au descris băile ca fiind un spațiu sigur. 

 • „Mie îmi place baia de pe etajul nostru. Este foarte comod și sunt numai fete acolo deci mă simt confortabilă.”  
 • „Baia pentru poze în oglindă.” 
 • „Baia din blocul nou (specific ultima cabină de pe partea stângă) pentru că băile din blocul vechi sunt pline de copii mici și de elevi de clasa a 11-a. Vreau pur și simplu un loc unde să stau liniștită și să scap de toată lumea. Bineînțeles că mai vin elevi și în baia asta, dar faptul că nu pot să dau de cineva cunoscut din blocul “meu” e neliniștitor!” 
 • „Îmi place și baia băieților din blocul vechi. E un loc bun pentru făcut tiktokuri.” 
 • „Baia de la etaj pentru că toată lumea se adună acolo.” 

 Pe locul al treilea din punctul de vedere al popularității sunt terenul de fotbal, scările cu rampă de lângă terenul de fotbal și sălile de clasă. 

 • „Locul acela de la rampă. Am multe amintiri acolo și era singurul loc unde nu se luau alți copii de mine și, odată, în clasa a 5-a, și-a spart un coleg nasul acolo. A fost amuzant. Încă cred că mai sunt urme.” 
 • „Banca mea, pentru că îmi petrec tot timpul acolo.” 
 • „Clasa mea. Îmi place de colegii mei; mă fac să zâmbesc când sunt tristă și chiar mă ajută.” 
 • „Banca mea din clasă pentru că acolo mă simt cea mai sigură și nu pățesc nimic.” 
 • „Terenul de fotbal pentru că acolo îmi petreceam cel mai mult timp și cunoșteam oameni noi de la alte clase.” 
 • „Scările de lângă terenul de sport pentru că poți sta fără să vină toți pe capul tău și poți să te mai duci și sub ele unde e mai liniștit.” 
 • „Scările de lângă terenul de fotbal, deoarece îmi place să mă uit la persoane întâmplătoare jucând fotbal și enervându-se.”  

Alte răspunsuri unice și interesante au fost: 

 • „CLASA DE LÂNGĂ BIROUL DIECTORULUI UNDE STAU COPIII DE LA SEMIINTERNAT! Copiii de acolo sunt atât de scumpi.” 
 • „Peretele din curte pe care sunt scrise multe mesaje. Nu știu de ce pur și simplu îmi place să stau pe acolo mereu și să citesc tot ce scrie.” 
 • „Subsolul. Are un aer misterios, dar „frigiderul de dezghețat carne” mă face să râd. Prima dată când am auzit de el credeam că lumea își bătea joc de mine până când l-am văzut și eu. Sălile de jos sunt mari și ador să fac “people watching”, să mă uit la copiii din curte în timp ce sunt sub ei. Mă simt ca un spion!” 
 • „Banca de lângă copacul mare pentru că e cel mai bun loc de bârfit.” 

De asemenea, câteva persoane au menționat autoservirea din afara liceului.  

 • „Nu este din liceu, dar autoservirea pentru că este un fel de cafenea care se aseamănă cu cea din emisiunea “Friends”, doar că dai de frig în fiecare dimineață.”  
 • „Autoservirea, pentru că acolo mă simt bine. Am parte de o cafea foarte bună și pot socializa cu prietenii mei. Se face un fel de moshpit și e foarte distractiv, găsești toate categoriile de oameni!” 

           După ce am terminat sondajul, m-am gândit oare care este locul meu preferat din tot liceul… Am mai multe locuri preferate. Aș zice că peretele din cărămidă acoperit cu mesajele elevilor este foarte nostalgic. Când trec pe lângă el, văd lucrurile pe care le-au scris foștii mei colegi și prieteni din gimnaziu. Le văd promovările la conturile lor de Instagram, sau graffiti-ul gigantic “5GANG” pe care l-a scris un copil mic atunci când 5GANG lansase o altă melodie nouă. Sunt niște lucruri amuzante și nostalgice scrise pe acel perete, iar e și mai amuzant când îmi amintesc cine le-a scris. Sper că mesajele care s-au acumulat acolo în ultimii ani să nu fie acoperite cu un nou strat de vopsea. Celelalte locuri memorabile pentru mine sunt scările cu rampă de lângă terenul de fotbal. În gimnaziu mereu stăteam acolo cu prietenele mele și vorbeam. Al treilea loc preferat de-al meu este intrarea elevilor, unde se află chioșcul, care acum este desființat. Mai degrabă, îmi plăcea chioșcul. Simt că era singurul loc comun unde se strângeau des toți elevii. Acum uit uneori că există alte clase, alți elevi mai mici și mai mari în celălalt corp și pe celelalte holuri. Acolo stăteam la coadă și vorbeam cu prietenii, mă uitam la băieți cum încercau să  joace fotbal și mai glumeam cu domnul de la chioșc. Acestea sunt cele mai memorabile locuri pentru mine din Liceul Teoretic Alexandru Vlahuță.