Jocurile online și influența lor
În primul rând vreau să specific faptul că acest articol este scris de o persoană care se joacă săptămânal diferite jocuri, competitive, de strategie, etc…
În ultimii ani jocurile online au devenit din ce în ce mai populare, iubite dar și neplăcute. Însă, din punctul de vedere al unei persoane care joacă diferite jocuri regulat lucrurile pot să fie concepute într-un mod diferit.
Primul joc online a fost lansat în anul 1986 iar de atunci popularitatea jocurilor a început, treptat, să crească. Acum sunt una din principalele preocupări ale unui adolescent, copil sau chiar ale unui adult. Doar în câteva secunde te poți deconecta de relaitate, poți intra într-o lume diferită unde poti să faci ce îți dorești.
Jocurile te pot relaxa, dar te pot și stresa. O să încep acest articol cu aspectele pozitive ale jocurilor. Ele, după cum am zis, sunt relaxante te pot ajuta să te distrezi după o zi grea de muncă, învățat sau orice activitate ai avut ziua aceea. Micile acțiuni pe care le faci în joc îți pot oferii în viața reală satisfacții de lungă sau scurtă durată. Unele jocuri sunt competitive, competivitatea este o calitatea pe care o are fiecare om, mereu vrei să ajungi cel mai bun, însă fără muncă și devotament nu poți ajunge departe. Existănt multe jocuri de acest fel, câștigand spre exemplu un meci de Leage of Legends îți poate aduce fericire. Un alt aspect important este faptul că ai oportunitatea să te joci împreună cu prietenii tăi, îți poti face o echipă și împreună vă puteți forma “echipa perfectă”. Anumite jocuri te pot ajuta să îți dezvolți creativitatea, unele te ajută sa devii mai vigilent, și lista cu avantaje continuă. Poți să îți faci prieteni noi cu care să te joci, există chiar jocuri unde poți să aocializezi cu lumea. Un alt lucru pe care jocurile pot să ți-l ofere este entuziasmul, un lucru pe care îl trăiesc eu chiar acum. Vestea că o să se lanseze un joc nou din franciza ta preferantă, sau se lansează un caracter nou în jocul tau preferat, sau antagonistul din filmul tău preferat piate să devină un caracter pe care poți să îl joci. Aceste mici lucruri, cum am precizat și mai sus, îți pot oferii fericire.
Însă, din păcate, fiecare lucru bun vine cu defectele lui. Cel mai periculos lucru când vine vorba de jocuri este faptul că îți poți deteliora viziunea, poți ușor să pierzi noțiunea timpului jucându-te ceea ce nu este bine. Poziția pe care o iei în scaun când te joci poate să îți creeze dureri de spate și multe alte dureri. Jocurile pot chiar să îți creeze dependeță, mereu vrei să mai faci ceva, mecreu vrei să mai crești un level, să mai câștigi un meci, să mai construești o casă, mereu mai vrei să stai încă cinci minute, însă fără să îți dai seama, acele cinci minute pot să devină cinci ore. Însă pe lângă persoanele de treabă și “prietenii virtuali” poți să dai și peste persoane toxice, care doar printr-un mesaj pot să îți strice dispoziția. Fiecare joc are o comunitate diferită, unele jocuri au comunități frumoase și amuzante, iar altele pot să aibă comunități toxice.
În concluzie jocurile sunt un mod de relaxare pe care poți să îl practici săptămânal însă, cu limite pe tru că orice lucru bun vine cu problemele sale.
Articol scris de Mănescu Theodor