Teatrul, fratele vitreg mai mare al şcolii

Şcoala şi teatrul sunt diferite din multe puncte de vedere, dar impreună, formează un cuplu care se completeză unul pe altul armonios şi care te ajută să te formezi şi sa îți dezvolți creativitatea 

Teatrul este una dintre cele mai creative şi libere activități pentru că în teatru, iți poți da frâu liber imaginației şi poți fi doar tu cu publicul. De asemenea este o activitate foarte verstilă pentru că fiecare persoană poate construi un personaj in moduri diferite. Fiind încă la liceu, treatrul in comparație cu şcoala, este un loc în care îți pot exprima sentimentele si în care nu exista reguli, pe când la şcoală, trebuie să fi mai concentrat si mai vigilent. Chiar dacă sunt multe lucruri diferite între acestea, teatrul şi şcoala se completeaza una pe alt şi au multe lucruri in comun din punct de vedere al formarii caracteruli si al creativitatii şi nu numai. De la învățatul şi memoratul unor replici simple, la pauzele melancolice în care vorbeşti cu colegii tăi la țigară despre orice ,la lucrurile noi pe care le poți învăța şi aplica în viața de zi cu zi, până la emoțiile şi sentimentele puse în munca ta. 

De obicei, majoritatea persoanelor se apucă de teatru pentru a se deconecta din universul şcolar, pentru a-şi da seama cât de buni sunt ei la interpretare, ca sa îşi facă nou prieteni sau chiar pentru a-şi descoperi noi talente. Personal, eu m-am apucat pentru a ma deconecta de tot ce înseamnă şcoală pentru că mă săturase-m să stau toată ziua în orele online. Dar odată ce începi să te împrieteneşti cu oamenii de la teatru, această activitate va deveni una relaxantă si mult mai uşoară. Majoritatea oamenilor sunt foarte buni şi stiu cum să întrețină atmosfera şi când trebuie să fim serioşi. Tot timpul există acea energie invizibilă care te umple de adrenalină şi te face să te simți bine când esti acolo. 

De asemenea, există multe moduri prin care te poți apuca de teatru. De la o postare pe Instagram care te invită la o audiție , până la povestiri şi invitații facute de prieteni altor prieteni. Eu am avut norocul ca o prietenă să îmi arate o postare de la un club de teatru numit “Bright Side Drama” şi sincer a fost o decizie foarte bună să particip la audiție. Atâta timp cât te simți bine şi te distrezi împreună cu colegii tăi, înseamnă că totul va fi bine. 

În fiecare club de teatru, sunt moduri diferite de distracție. Fiecare club are moduri ingenioase de a repeta şi a face exerciții, înainte de repetițile piesei. De multe ori sunt foarte amuzante. Preferatul meu este cel în care trebuie să țipi la partenerul tău “ieşi afară”. Dar partea cea mai importantă este repetiția pentru piesă. Este atunci când trebuie să intri în pielea personajului şi când trebuie să iți ştii replicile foarte bine. Acesta este locul unde poți să îți pui amprenta pe un personaj şi este locul unde îți poți exprima sentimentele cel mai bine. 

Cum în fiecare şcoală există clase mari si clase mici, aşa este şi la teatru. Există grupe mai experimentate, care fac de ani buni teatru, care joaca pe scene mari, piese mai lungi şi mai grele, în care trebuie să reții pagini şi pagini de text. Dar există şi grupe mai începatoare, care fac de câteva luni, şi care fac mici secvențe de piese, pentru a se obişnui cu textele mai nari şi joacă în scena teatrului pentru a se obişnuii cu scenele festivalelor. Chestia cea mai frumosă este că, de obicei, grupele de la orice grup de teatru, se înțeleg între ele şi se formează noi prieteni foarte strânse şi nu numai. De la o simplă discuție cu un coleg, până la ieşiri în grup în care toată lumea se simte bine. 

Teatrul nu este numai o activitate obişnuită, teatrul este o activitate versatilă care te ajută pe parcursul vieții la îmbunătățirea aptitudinilor. Aceste cursuri îți dezvoltă capacitatea de a memora cât mai mult, te ajută la dezvolatrea emoțiilor şi a creativități şi te ajută la adaptarea în noi situați. Eu am observat că de 

când fac teatru, am început să am mai multă încredere în abilitățile mele şi am început să am mai mult control asupra emiților mele. Ce este cel mai interesant lucru este că fiecare persoană poate să învețe sau să descopere ceva prin teatru. 

Teatrul, pentru mine, înseamnă un loc sigur, unde ma pot regăsi şi mă pot simți bine de fiecare dată, fără îndoială. Este locul unde mă distrez cel mai bine, unde am cunoscut unele dintre cele mai creative şi talentate personae şi unde pot să îmi transmit emoțiile prin piese. Teatrul mă face să mă simt fericit şi apreciat. 

Experiența pe scenă este una dintre cele mai frumoase experiențe. Acest sentimenț nu se poate trăi în cuvinte, fiind un sentiment magic. Adrenalina pe care o ai atunci când vezi publicul că aplaudă, când faci plecăciunile de final şi când realizezi că ai făcut o treabă bună din punctul de vedere al reținerii replicilor, al sentimentelor pe care le-ai redat si al sentimentelor pe care le-ai obținut din partea publiculi, este unic. 

Teatrul este una dintre cele mai relaxante activități, care te ajută să îți descarci emoțiile, iar fiecare personă ar trebuii să simtă acest sentiment unic, atunci când joacă pe scenă şi când, la final, oamenii din sală te aplaudă.