Fashion Instinkt

Fashion Instinkt
Cu Diana Alexandrescu
Investiția în piese


Sunt convinsă că tuturor ni s-a reproșat de-a lungul anilor că dacă nu urmăm trendul actual înseamnă că nu suntem la modă, ceea ce este total eronat. În această ediție vom discuta despre articolele vestimentare ce merită sau nu să facă parte din garderoba noastră.
În primul rând aceste așa zise trenduri nu reprezintă nimic mai mult decât o simplă strategie de marketing în care cele mai renumite case de modă, respectiv branduri, fac publicul să le cumpere mereu cele mai noi colecții, ceea ce nu e neapărat un lucru rău, doar că în acele colecții majoritatea pieselor sunt doar pe moment în vogă, iar peste nici măcar un sezon le veți găsi uitate în colțul dulapului și probabil nu le veți mai purta niciodată din simplul fapt că vremea lor a apus.  
Pentru a evita acest inconvenient vă voi propune un sfat prietenesc, la îndemână oricui.  
Investiți în piese iconice, care au fost în vogă acum 50 de ani și vor fi în trend următorii 50.
Poate că nu cunoașteți aceste haine și accesorii, așa că am să enumăr piesele care nu au voie să lipsească din garderoba unui om stilat.
Tricoul alb simplu de bumbac se regăsește în toate stilurile vestimentare , este practic cheia fiecărui outfit rafinat. Doamnelor și domnișoarelor le propun eventual un tricou mulat sau scurt, iar domnilor le recomand clasicul tricou alb larg care să vă vină exemplar.  
Pentru o alternativă mai classy  puteți opta pentru o cămaşă simplă albă, vă recomand bumbacul , dar și mătasea este un material calitativ care va rezista în timp, în special doamnelor și domnișoarelor. Cămașa albă este unisex și nu trebuie să vă stresați că nu va fi purtată.  
Pentru a fi în pas cu moda și în zilele mai friguroase recomand maleta. Poate fi albă, neagră sau colorată atâta timp cât are un material de calitate superioară.
O pereche de blugi albaștrii care să vă vină formidabil este de nelipsit din garderoba dumneavoastră, așa că recomand un model care să nu fie nici prea mulat, nici prea larg.  
Știați că blugii au fost inventați prima oară în anul 1847 de către Levi Strauss?  
De asemenea, recomand să aveți un blazer negru clasic sau din piele pentru vremea rece .
Geaca de blugi o recomand în aceeași nuanță precum pantalonii, pentru domnișoare propun o geacă cambrată pentru a contura trupul fin și delicat, iar domnilor le recomand o geacă puțin mai largă, cu mențiunea ca geaca să fie mai lungă față de ce aveți pe dedesupt.  
Pentru a contura un outfit perfect compus, propun o pereche de ghete de piele simple, sau pentru o alternativă mai sport o pereche de adidași albi simpli, tot de piele, care nu se vor demoda niciodată.
Sper că v-a ajutat cu ceva această ediție, și mai mult de atât, sper că ați învățat că un trend pe cât de repede vine, pe atât de repede pleacă. Cel mai important este să aveți deja un stil al vostru schițat pe care urmează să îl conturăm aici împreună. Nu este important cât investești într-o garderobă, important


este rezultatul, mai exact ținute rafinate fără cusur, compuse cu ajutorul pieselor menționate astăzi. Nu uitați că nu haina îl face pe om, ci omul face haina, așa că simțiți-vă confortabili în tot ceea ce purtați, pentru că până la urmă asta e menirea hainelor. Atitudinea completează cele mai bune outfit-uri, deci nu uitați să arătați exact așa cum vă simțiți, sper că minunat.  
Vă aștept cu nerăbdare la următoarea ediție, iar dacă aveți propuneri sau nevoie de ajutor cu tot ce înseamnă stil și nu numai mă găsiți pe pagina mea de Instagram : @dianaalexandrescu12.  
Pe curând,  
 Diana Alexandrescu.