Top 10 cântărețe, cântăreți și trupe recomandate de mine

Dacă ești ca mine și îți place să asculți toate genurile de muzică, de la Pop, R&B, Soul, Disco, Indie Pop, Hip Hop și multe altele, acest top ar putea fi pentru tine (acest top nu are o anumita ordine).

10. ABBA

ABBA este o formație suedeză de muzică pop activă din 1972 până în 1982, reunindu-se în 2018. Trupa este formată din muzicienii Benny Andersson și Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad și Agnetha Fältskog. Cei patru au dominat clasamentele muzicale mondiale între mijlocul anilor 1970 și începutul anilor 1980. Îi mai putem recunoaște și din melodiile din Mamma Mia! și Mamma Mia 2. Melodiile lor îți introduc o stare de nostalgie și te vor face să dansezi.

MELODII PE CARE LE RECOMAND: „Dancing Queen” ; „Gimme! Gimme! Gimme!” ; „The winner takes it all” ; „Mamma Mia” ; „Super Trouper” ; etc

9. Rina Sawayama

Rina Sawayama este o cântăreață-compozitoare și model japoneză-britanică cu sediul la Londra. În 2017, și-a lansat singură prima piesă extinsă, Rina. După ce a semnat la Dirty Hit în 2020, ea și-a lansat albumul de studio de debut, „Sawayama”, cu aprecieri critice pe scară largă. Melodiile ei sunt perfecte pentru un drum la mare sau pentru un drum mai îndepărtat. Rina are de la melodii rock până la pop și R&B.

MELODII PE CARE LE RECOMAND: „XS” ; „Comme de Garcon”; „Paradisin’” ; „STFU!” ; „Akasaka Sad” ; „Dynasty” ; „Tokyo Love Hotel” ; etc.

8. Tyler, The Creator

Tyler, Creatorul , este un rapper, muzician, compozitor, producător de discuri, actor, artist vizual, designer și comedian american. El a crescut la proeminență la începutul anilor 2010 în calitate de co-fondatorul și liderul de facto-alternative hip-hop grup „Odd Future” și a produs piese pentru aproape fiecare versiune „Odd Future”. Melodiile lui Tyler sunt foarte dinamice, dar în același timp și „vibrante”. Ele pot avea un mesaj puternic, până la versuri fără sens, de aceea mi se pare magic.

MELODII PE CARE LE RECOMAND: „She” ; „48” ; „A BOY IS A GUN*” ; „Pothole” ; „November” ; „RUNNING OUT OF TIME” ; „See you Again” ; „EARFQUAKE” ; „Tamale” ; etc.

7. Amy Winehouse

Amy Winehouse a fost o cantăreață engleză recunoscută pentru vocea sa gravă, specifică contraltelor. A abordat diferite stiluri muzicale: rhythm and blues, soul și jazul anilor 1960. În ciuda unei cariere muzicale prolifice, viața privată a cântăreței a fost adesea comentată negativ de ziarele de scandal din întreaga lume din cauza consumului excesiv de droguri și alcool, dar și a unei căsnicii controversate cu asistentul de producție video, Blake Fielder-Civil (2007–2009). Amy Winehouse a decedat pe 23 iulie 2011 în locuința sa din Londra, cauza decesului fiind consumul excesiv de alcool. După părerea mea, Amy este una dintre cântărețele care fac cele mai bune melodii melancolice. Pe ele poți să dansezi și să te distrezi, dar în același timp, poți să înțelegi mesajul din spatele versurilor.

MELODII PE CARE LE RECOMAND: „Valerie” ; „You know I’m no good” ; „Back to black”; „Rehab” ; „Tears dry on their own” ; „Me & Mr Jones” ; „Love is a losing game” ; „Wake up Alone” ; „Addicted”

6. Kali Uchis

Kali Uchis este o cântăreață americană și compozitoare. Născută în Alexandria, Virginia, a atras inițial atenția industriei muzicale cu mixtape-ul său din 2012, Drunken Babble , care a fost urmat de EP-ul ei de debut, „Por Vida” , lansat în 2015. Uchis și-a lansat albumul de studio de debut, „Isolation“, în 2018, pentru a fi apreciat pe scară largă. Al doilea album de studio al lui Uchis și primul ei proiect în limba spaniolă, „Sin Miedo (del Amor y Otros Demonios)” , a fost lansat în 2020. Albumul a generat single-ul “Telepatía “, care a devenit primul hit solo al lui Uchis în Billboard Hot 100 din SUA . Este cunoscută și pentru colaborarea cu artistul Kaytranada în piesa sa intitulată „10% “, care i-a adus lui Kali Uchis primul ei premiu Grammy. Kali te introduce în universul latin prin cele mai pline de viață și energetice melodii.

MELODII PE CARE LE RECOMAND: „Call me” ; „Melting” ; „Know what I want” ; „Just a stranger” ; „Flight 22” ; „Your teeth in my neck” ; „Dead to me” ; „In my dreams” ; „Killer” ; „la luna enamorada” ; „fue mejor” ; „vaya cin dios” ; „que te pedi” ; „quiro sentirme bien” ; „telepatia” ; „

5. Jessie Ware

Jessica Ware este o cântăreață și compozitoare britanică. Primul ei album de studio „Devotion” (2012) a ajuns pe locul cinci în topul albumelor din Marea Britanie și a produs single-ul „ Wildest Moments ”. Recordul ei de urmărire, „Tough Love” (2014), a ajuns pe locul nouă în Regatul Unit. În octombrie 2017, Ware a lansat al treilea album de studio, „Glasshouse” , de la „Island Records”. Al patrulea ei album, „What’s Your Pleasure?” , a fost lansat în iunie 2020, cu aprecieri critice, și a ajuns pe locul trei în Regatul Unit.

MELODII PE CARE LE RECOMAND: „Spotlight” ; „What’s your pleasure?” ; „Oh lala” ; „Read my lips” ; „In your eyes” ; „Save a kiss”

4. SZA

SZA este un cântăreț de neo soul , a cărui muzică a fost descrisă ca R&B alternativ , cu elemente de soul , hip hop , R&B minimalist , indie rock , cloud rap , witch house și chillwave . Versurile SZA sunt descrise ca „dezvăluind” și cântecele ei gravitează adesea în jurul unor teme de sexualitate , nostalgie și abandon.

MELODII PE CARE LE RECOMAND: Personal, SZA este cantareata mea favorita pentru ca m-a cucerit cu albumle ei „Z” si „CTRL”, si cu melodiil ei „Good days” ; „Hit different” ; „Kiss me more”. Orice melodie pe care o lanseaza, devine instantaneu preferata mea.

3. Frank Ocean

Frank Ocean  este un cântărețcompozitor și textier american care și-a făcut debutul discografic în anul 2011, odată cu lansarea mixtape-ului „Nostalgia, Ultra”. Primul său album de studio, intitulat „Channel Orange“, a fost lansat în iulie 2012 și s-a bucurat de succes critic și comercial. În 2016 a lansat Blonde.

MELODII PE CARE LE RECOMAND: „Pink + White” ; „Chanel” ; „Ivy”; „Nikes”; „Solo” ; „Sweet life” ; „Sierra Leone” ; „Super rich kids”

2. Rihanna

Rihanna  este o cântăreațăactrițăfemeie de afacerimodeldesigner vestimentarcreatoare de modătextieră și dansatoare din Barbados. A debutat în anul 2005 prin intermediul discului single „Pon de Replay” care a ocupat poziția secundă în clasamentul Billboard Hot 100.

MELODII PE CARE LE RECOMAND: „Disturbia” ; „Pon de replay” ; „Shut up and drive” ; „Don’t stop the music” ; „S&M” ; „Only girl (in the world)” ; „SOS” ; „Where have you been” ; „Can’t remember to forget you”

ALTI CANTARETI / TRUPE (mentionari onorabile) : Queen, Doja cat, Crystal Waters, Alex Newell, Dua Lipa, Lady Gaga, Britney Spears, Mitski, Cave town, Conan Gray, Chloe x Halle, Allie X, Lana de ray, Harry Styles, Poppy, Kehlani, Rex orange country, Cher, Elton John, Black eyed peas, The neighbourhood, NellyFurtado, SOPHIE, Charlie XCX, Nicki Minaj, Azealia Baks, Army of Lovers, Whitney Huston, Joji, Kendrick Lamar, Jaden, The weeknd, Daniel Caesar, Mac Miller

1. Lorde

Lorde este o cântăreață și cantautoare neozeelandeză care și-a făcut debutul în 2013, odată cu lansarea discului single „Royals” și a albumului de studio „Pure Heroine“. Materialele sale discografice au fost intens apreciate atât de public, cât și de critica de specialitate, și s-au bucurat de succes în teritoriile anglofone. Revista „Time” a inclus-o pe interpretă pe lista celor mai influenți adolescenți ai anului 2013, iar Academia Națională a Artelor și Științelor de Înregistrări din SUA i-a oferit patru nominalizări la premiile Grammy.

MELODII PE CARE LE RECOMAND: „Ribs” ; „Green light” ; „The love club” ; „Sober” ; „Liability” ; „The louvre” ; „Write in the Drak” ; „Homemade dynamite”

Bibliografie:

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/ABBA

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rina_Sawayama

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tyler,_the_Creator

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Amy_Winehouse

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kali_Uchis

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jessie_Ware

https://en.m.wikipedia.org/wiki/SZA

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Frank_Ocean

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Rihannahttps://ro.m.wikipedia.org/wiki/Lorde